De school als buurthuis in Ondiep

By 19 juni 2017Nieuws

Mensen ontmoeten in de wijk Ondiep, dat is het doel van groep 7 van De Boemerang en studenten van volleybalvereniging Protos. Samen met de Kinderraad Noord-West zorgen de kinderen en studenten voor positieve ontmoetingen in de wijk. De kinderen vroegen zich daarbij af wie er eigenlijk allemaal in de wijk wonen en hoe ze die mensen kunnen samenbrengen. Het antwoord: de school een dag omtoveren tot buurthuis!

“Maar juf, gaan we dit project echt doen dan? Want dan heb ik nog wel goede ideeën!”
– Toufik, groep 7, De Boemerang

Mensen ontmoeten in Ondiep door popcorn
Ineens zes studenten in de klas, die ook nog eens allemaal volleybal als hobby hebben. Dat was voor de leerlingen een hele ervaring! In de eerste sessie hebben de leerlingen en de studenten elkaar beter leren kennen. Daarin kwamen ze erachter wat studenten nu eigenlijk doen en waarin ze misschien op de leerlingen lijken.

In de tweede sessie was het tijd om de wijk in te gaan. De leerlingen spraken met winkeliers, ze vonden de jongste en de oudste bewoner van de wijk en bezochten hun de favoriete plekken.

Het bedenken van een project voor de wijk was geen probleem. De leerlingen zaten vol goede ideeën en al snel was er een lijst met wel negen projecten. Na een stemronde werd er een project gekozen… Voor een dag zal basisschool omgevormd worden tot een buurthuis voor de hele wijk! In een buurthuis kan één ding volgens de leerlingen niet ontbreken: een popcornkraam!

De komende weken gaan de leerlingen en studenten samen aan de slag gaan om het school-buurthuis te realiseren.

bron: http://www.stichtingmove.com/project/LzOzOHm4P/de-school-als-buurthuis-in-ondiep

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.