Meesters met Dromen

By 26 juni 2018Activiteiten, Nieuws

Meesters met Dromen, een collectief van de drie jonge docenten Emin Kececi, Bart Ongering en Yasin Yaylali, organiseert samen met Pakhuis de Zwijger in Amsterdam een marathononderwijsmanifestatie van 24 uur.

In het weekend van zaterdag 30 juni en zondag 1 juli ontvangen de drie docenten in één etmaal ruim 100 gasten uit de onderwijswereld en daarbuiten. De Meesters met Dromen willen met deze actie een breed gevoerde dialoog aanjagen over de toekomst van het Nederlandse onderwijs.

Pressure cooker voor beter onderwijs
‘Wij willen met ons initiatief een bijdrage leveren aan het verbinden en verbeteren van het Nederlandse onderwijs. Daarom gaan we in gesprek met alle stakeholders uit de onderwijswereld. Docenten, studenten, politici, wetenschappers, bestuurders, activisten en belangenverenigingen – in 24 uur passen ze allemaal de revu,’ aldus initiatiefnemer Emin Kececi, social media specialist en docent van het Regio College in Zaanstad.

‘Eigenlijk organiseren we een pressure cooker voor beter onderwijs. De inzichten die we op deze manier verzamelen, verwerken we tot concrete aanbevelingen die we graag presenteren aan minister-president Rutte en minister Van Engelshoven van Onderwijs,’ zegt mede-initiatiefnemer Bart Ongering, docent Engels aan de Open Schoolgemeenschap Bijlmer in Amsterdam en ook bekend als columnist.

‘Het is een bijzonder experiment, dat nog niet eerder is vertoond in de onderwijswereld. 24 uur lang gaan we vanuit Pakhuis de Zwijger in allerlei vormen van gesprek over het onderwijs in Nederland. In kleine sessies met experts die ons bezoeken, online via vlogs en livestreams, en met grote groepen mensen in een publieksprogramma op zaterdagavond,’ aldus de derde initiatiefnemer Yasin Yaylali, docent Nederlands en een populair vlogger op YouTube.

‘Dit is een geweldig initiatief van Meesters met Dromen dat wij van harte ondersteunen met Pakhuis de Zwijger, waar we voortdurend werken aan de oplossing van stedelijke opgaven zoals de toekomst van het onderwijs,’ zegt Egbert Fransen, directeur van Pakhuis de Zwijger.

Programma van 24 uur achter elkaar 
De actie start op zaterdag 30 juni om 13.00 uur en stopt op zondag 1 juli om 13.00 uur. De Meesters met Dromen ontvangen de hele dag, avond en nacht bezoek. Op zaterdagavond is het grote publiek  welkom voor een openbaar programma in de Grote Zaal van Pakhuis de Zwijger.

100 gasten uit onderwijswereld en daarbuiten
Te gast in de 24 uur met de Meesters met Dromen zijn o.m. Ahmed Larouz (oprichter Schoolity en auteur 180Amsterdammers), Eric van ‘t Zelfde (rector lyceum Oudehoven en bekend van tv-programma Dream School), Paul van Meenen (Tweede Kamerlid D66), Derek Otte (dichter) Simone Kukenheim (onderwijswethouder Amsterdam), Tanja Jadnanansing (voorzitter bestuur stadsdeel-Amsterdam-Zuidoost), Dylan van Brummen (MeesterVlogger), Luitenant-kolonel Mostafa Hilali (Landmacht), Dave Ensberg-Kleijkers (Voorzitter College van Bestuur van Stichting Biezonderwijs) en Ilja Klink (Hoofd Advies, Beleid en Innovatie bij de Onderwijsinspectie).

Voor aanmeldingen voor publieksprogramma: www.dezwijger.nl/meestersmetdromen

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.