PRAAT MEE OVER ANALFABETISME IN JE KLAS

By 26 mei 2017Activiteiten, Nieuws

Uitnodiging  voor iedereen in het primair-, voortgezet onderwijs en mbo die meer wil weten over werken met analfabete vluchtelingenkinderen van 10-18 jaar.

Werk je als NT2-docent en geef je les aan 10-18 jarigen? Zijn je leerlingen analfabeet en heb je behoefte aan uitwisseling en praktische handvatten om mee aan de slag te gaan? Loop je tegen de onzelfstandigheid van de analfabeten aan en kun je de juiste methodes niet vinden? Loop je er tegenaan dat groep-3-materiaal eigenlijk te kinderachtig is voor deze doelgroep? Vind je het lastig om met hen te communiceren? Wil je de leerlingen motiveren, maar weet je niet hoe? Zoek je collega’s om je specifieke vragen mee te delen? Meld je dan aan!

Joanne Koudijzer is lerares en docentbegeleider. Zij heeft jarenlang ervaring met lesgeven in primair- en voortgezet onderwijs en vooral ook aan anderstaligen, zowel aan tieners als volwassenen. Recent heeft zij ervaren hoe het is om in een vreemd land een andere taal te leren. In Libanon leerde zij Arabisch en bezocht zij diverse NGO’s die onderwijs aan vluchtelingen verzorgen.

Tijdens de bijeenkomst is het boek Nieuwkomers op school te koop. Dat boek kost €15,-. De opbrengsten van de verkoop van het boek gaan geheel naar stichting Lowan, de organisatie die scholen ondersteunt bij het organiseren van onderwijs aan nieuwkomers.

Voor: Leden en niet-leden
Toegang: Vrij
Datum: maandag 12 juni 2017
Tijd: 16:00-20:00 uur (inloop vanaf 15:30 uur) inclusief lichte maaltijd 
Locatie: Kantoor CNV, Tiberdreef 4, Utrecht (naast station Utrecht Overvecht)

Aanmelden kan hier (tot 6 juni 2017) 

We zien jullie heel graag op maandag 12 juni 2017 a.s.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.